Kajsa Balkfors

Kajsa Balkfors har en akademisk bakgrund som statsvetare och en professionell bakgrund som management- och kommunikationskonsult, från bland annat Universum, Investor och Scania. Hon var med och startade och drev flera företag och ideella organisationer innan hon för drygt 10 år sen ”rymde med cirkusen”. Mellan år 1999 och 2011 har hon varit en av ledarna och entreprenörerna bakom Cirkus Cirkör - som styrelseledamot, VD, vice VD och som forskning och utvecklingschef. I forskningsprojektet har Kajsa fokuserat på stödforskningen och på att praktisk fördjupa och överföra cirkusens dimensioner, och det kreativa ledarskapet , till områden som entreprenörskap, sociala innovationer, organisationsutveckling och utbildning av framtidens ledare inom både konsten och näringslivet. 
 
Idag är Kajsa verksam som föreläsare, konsult, förändringsagent och utbildare i det egna företaget Kajsa Balkfors AB/Cirkus Transfer och i samarbete med Cirkus Cirkör.   
 
Mitt första möte med nycirkusen påminde mig om att jag kan lära mig flyga om jag bara vill det. Mitt favoritord är solidarisk individualism och min starkaste drivkraft är att skapa förutsättningar för medvetet växande, för individer, organisationer och samhälle. Jag har drivit ett antal ”omöjliga” projekt i hamn och vet att med ett visions- och värdegrunddrivet ledarskap gränsöverskridande samarbeten så är allt möjligt. Det är också anledningen till att jag hämtar inspiration från barn, konstnärer, forskare, entreprenörer och från naturen.
 
Kajsa tipsar om intervjufilm med Rauli!
 
Läs Kajsas arbete här: